Käännekohta – Fordin uusien sähköistettyjen autojen myynti ylittää bensiini- ja dieselautojen myynnin vuoden 2022 loppuun mennessä

18.11.2019

FRANKFURT, Saksa, 10.9.2019 – Ford ensiesitteli tänään Frankfurtin autonäyttelyssä valikoiman uusia automalleja, jotka auttavat sähköistettyjen autojen myynnin nousua suuremmaksi kuin perinteisten bensiini- ja dieselmoottorimallien myynti.

“Sähköistyminen yleistyy nopeasti. Lisäämme sähköistettyjen mallien ja voimansiirtovaihtoehtojen määrää huomattavasti, jotta asiakkaamme voivat valita tarpeisiinsa parhaiten sopivan auton”, sanoo Stuart Rowley, President, Ford of Europe. “Tekemällä sähköistetyn auton käyttöön siirtymisen helpommaksi kuin koskaan, uskomme suurimman osan myydyistä henkilöautoistamme olevan hybridi- ja sähköautoja vuoden 2022 loppuun mennessä.”

Yhtiö ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että jokaisesta uudesta Euroopassa myytävästä henkilöautomallista tulee saataville sähköistetty vaihtoehto, ja jakoi ensimmäiset suunnitelmansa ”Go Electric” –tapahtumassaan Amsterdamissa. Sähköistetyistä autoista on nyt Frankfurtissa esittelyssä:


  • täysin uusi keskikokoluokan SUV Kuga ladattava hybridi (PHEV)
  • täysin uusi seitsemänpaikkainen SUV Explorer ladattava hybridi (PHEV)
  • uusi kahdeksanpaikkainen tila-auto Tourneo Custom ladattava hybridi (PHEV)
  • uusi SUV-vaikutteinen crossover Puma kevythybridi ja
  • Ford Mondeo Hybrid Wagon itselatautuva täyshybridi.


Fordin uusi Mustangin inspiroima täyssähköinen SUV tulee markkinoille vuonna 2020, ja sen tavoitteena on WLTP-mittaustavalla 600 kilometrin toimintasäde sähköllä ja valmius nopeaan lataukseen. *

Fordin suunnitelmissa on lanseerata kahdeksan sähköistettyä autoa tämän vuoden aikana, mikä edesauttaa vuoden 2022 loppuun mennessä ennustettua miljoonan hybridi- ja sähköauton myyntiä. Tämän lisäksi suunnitteilla on yhdeksän muun sähköistetyn auton esitteleminen vuoteen 2024 mennessä.

Erittäin hyvin varusteltu uusi Puma Titanium X ensiesitellään Frankfurtissa. Autossa on vakiovarusteena teknologioita, jotka yleensä nähdään isomman kokoluokan autoissa. SUV-vaikutteisessa kompaktissa crossover-mallissa on innovatiiviset irrotettavat istuinsuojat, mukavuutta lisäävät ristiselkää hierovat istuimet ja mukava yhteensopivien älypuhelinten langaton lataus.

Puma Titanium X on saatavana myös EcoBoost Hybrid –kevythybridiversiona, jonka polttoainetaloudellisuus ja tehokkuus on polttomoottoria parempi. Tämä on yksi Fordin sähköistetyistä voimansiirtoratkaisuista itselataavan täyshybridin, ladattavan hybridin ja täyssähköauton lisäksi. .

"Kun puhutaan sähköistämisestä, ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa ratkaisua – jokaisen asiakkaan olosuhteet ja matkustamisen tarpeet ovat erilaiset," toteaa Joerg Beyer, Executive Director, Engineering, Ford of Europe. "Strategiamme on yhdistää oikea sähköistetyn voimansiirron vaihtoehto oikeaan autoon, ja täten auttaa tekemään asiakkaidemme sähköistetyn auton kokemuksesta helppoa ja nautittavaa."

Yhtiö kertoi myös uusista Euroopan laajuisista latausratkaisuista, jotka tukevat sähköautojen omistajien ja käyttäjien stressitöntä auton käyttöä. Ratkaisut auttavat Fordin ladattavien hybridien kuljettajia olemaan entistä luottavaisempia päämäärän saavuttamisesta mukavasti.

Ford tekee Euroopassa yhteistyösopimuksen kuuden energiayhtiön kanssa seinälatauslaitteiden asentamisesta ja vihreän sähkön tariffeista, mukaan lukien Centrica Britanniassa ja Irlannissa, tarjotakseen asiakkailleen nopeamman ja edullisemman latauksen. Lisäksi yhteistyö NewMotionin kanssa auttaa kuljettajia löytämään latauspaikat ja maksamaan latauksesta helpommin yli 118 000 latausasemalla 30 maassa.

Uusi Go Electric –elämysosasto on myös ensimmäistä kertaa näytillä Frankfurtissa. Osastolla asiakkaat voivat kokea, kuinka helposti he voivat siirtyä sähköistetyn auton omistajiksi.

# # #

Ford Explorer ladattava hybridi CO2 päästöt alkaen 71 g/km, polttoaineenkulutus alkaen 3.41 l/100 km

Ford Kuga ladattava hybridi CO2 päästöt alkaen 26 g/km, polttoaineenkulutus alkaen 1.2 l/100 km

Ford Mondeo Hybrid Wagon CO2 päästöt alkaen 99 g/km, polttoaineenkulutus alkaen 4.43 l/100 km

Ford Puma kevythybridi CO2 päästöt alkaen 125 g/km, polttoaineenkulutus alkaen 5.45 l/100 km

Ford Tourneo Custom ladattava hybridi CO2 päästöt alkaen 75 g/km, polttoaineenkulutus alkaen 3.3 l/100 km

*Ilmoitettu polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde mitataan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EY) 692/2008 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt määritetään mallikohtaisesti, ei yksittäiselle ajoneuvolle. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä. Auton polttoainetaloudellisuuden lisäksi ajotapa ja muut ei-tekniset tekijät vaikuttavat auton polttoaineen-/energiankulutukseen, CO2-päästöihin ja sähkökäyttöiseen toimintasäteeseen. CO2 on pääasiallisin ilmaston lämpenemistä aiheuttava kasvihuonekaasu.

1. syyskuuta 2017 lähtien tietyille uusille autoille myönnetään tyyppihyväksyntä World Harmonised Light Vehicle Test Procedure -testimenetelmän (WLTP) avulla direktiivin (EU) 2017/1151 mukaisesti siten kuin sitä on muutettu. Se on uusi ja totuudenmukaisempi testimenetelmä polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen mittaamiseen. 1. syyskuuta 2018 lähtien WLTP korvaa kokonaan New European Drive Cycle -syklin (NEDC), joka on nykyinen testimenetelmä. NEDC-siirtymäajan aikana WLTP:n polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvoja verrataan NEDC-menetelmään. Uusi menetelmä poikkeaa hieman aiemmasta polttonestetaloudellisuuden ja päästöjen mittauksesta, koska tiettyjä testielementtejä on muutettu, eli samalla autolla voi olla eri polttonesteen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvot eri testeissä. 

Yhteydenottopyyntö Tilaa uutiskirje

Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset J. Rinta-Jouppi Oy, Seinäjoki

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset J. Rinta-Jouppi Oy, Seinäjoki