Ford E-Transit mukaan DHL:n pikatoimituksiin

Ford uutiset

8.3.2023

7.3.2023 – DHL:n pikakuljetukset kulkevat pian myös täyssähköisillä Ford E-Transit -pakettiautoilla. Ensimmäinen auto on luovutettu yrityksen käyttöön, ja kalusto täydentyy vielä kevään aikana. Ford ja Deutsche Post DHL Group ovat solmineet maailmanlaajuisen yhteistyösopimuksen autojen toimituksista.

Jakelukuljetusten sähköistäminen on yksi Deutsche Post DHL Groupin ympäristöohjelman tärkeimmistä osa-alueista. Konserni investoi vuoteen 2030 mennessä kaikkiaan 7 miljardia euroa hiilipäästöjään vähentäviin hankkeisiin. Sähköisten ajoneuvojen lisäksi investointeja suunnataan mm. kestäviin lentopolttoaineisiin (SAF) ja hiilineutraaleihin rakennuksiin. Deutsche Post DHL Group on asettanut toiminnalleen tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet (Science Based Target -aloite) vähentää kasvihuonekaasupäästöjään vuoteen 2030 mennessä Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti.

”Suomessa etenemme tätä tavoitetta kohti mm. lisäämällä sähköisten ajoneuvojen osuutta, tavoitteenamme sähköistää DHL Expressin oma kalusto kokonaisuudessaan lähivuosien aikana”, sanoo DHL Expressin toimitusjohtaja Oktay Nuri. ”Kuljetustuotevalikoimamme on myös laajenemassa kestävää lentopolttoainetta hyödyntävällä palvelulla.”

Ford on sitoutunut toiminnassaan globaalisti Pariisin ilmastosopimukseen ja toimintojensa hiilijalanjäljen pienentämiseen. Sähköistyminen on tässä suuressa roolissa ja Ford investoi siihen maailmanlaajuisesti 50 miljardia dollaria vuoteen 2026 mennessä. Kaikista Euroopassa myynnissä olevista pakettiautomalleista on vuoteen 2024 mennessä tarjolla myös malli, jolla voi ajaa sähköllä ja vuonna 2035 kaikki Fordin Euroopassa myynnissä olevat uudet henkilö- ja pakettiautot ovat täyssähköisiä. Samalla aikataululla Ford on ilmoittanut tavoitteekseen olla Euroopassa hiilineutraali mukaan lukien tuotantolaitokset, autojen valmistus ja logistiikka.

”Kuljetusalakin on isossa muutoksessa ajoneuvojen sähköistyessä. Olen tyytyväinen, että pystymme tarjoamaan täyssähköisen E-Transitin laajasta mallistosta sopivan vaihtoehdon yrityksen tarpeisiin. Hienoa, että nyt lähikuljetuksia ajetaan kestävästi sähköllä. Tästä hyötyvät myös pääkaupunkiseudun asukkaat parempana ilmanlaatuna”, toteaa Oy Ford Ab:n yritysmyyntipäällikkö Jyri Simola.

DHL on hankkinut autonsa Vantaalta J. Rinta-Joupilta, joka on ollut yrityksen yhteistyökumppani jo usean vuoden ajan. J. Rinta-Jouppi on valtuutettu Transit Keskus ja Ford-huoltokorjaamo, joten liikkeestä löytyy osaamista myös sähköautojen suhteen sekä myynnissä että huollossa

”Ajoneuvokanta sähköistyy hurjaa vauhtia ja se näkyy myös meillä vahvasti arjessa. On hienoa päästä edistämään ilmastoystävällisiä kuljetusratkaisuja pitkäaikaisen yhteistyökumppanin rinnalla. Jo vuosia kestänyt yhteistyö jatkuu ja vahvistuu entisestään – siitä luottamuksesta haluamme kiittää”, toteaa Jarmo Pääkkönen, paikallisjohtaja J. Rinta-Jouppi Oy.


DHL J. Rinta-Jouppi Oy.

Kuvassa vasemmalta Jyri Simola/Ford, Janne Appel/DHL, Ilari Aarikka/DHL ja Jarmo Pääkkönen/J. Rinta-Jouppi

Lisätietoja antavat:

Oktay Nuri, toimitusjohtaja, DHL Express (Finland) Oy

puh. 040 500 1617 / sähköposti [email protected]

Jyri Simola, yritysmyyntipäällikkö, Oy Ford Ab

puh. 040 537 5213 / sähköposti [email protected]

Jarmo Pääkkönen, paikallisjohtaja, J. Rinta-Jouppi Oy

puh. 040 060 7727 / [email protected]

Ota yhteyttä Ford Media


DHL Express on Deutsche Post DHL Groupin liiketoimintayksikkö, joka on erikoistunut maailmanlaajuisiin lentopikakuljetuksiin. DHL Express kuljettaa kiireellisiä asiakirjoja ja paketteja luotettavasti ja nopeasti ovelta ovelle yli 220 maassa ja alueella. Suomessa DHL Expressin Helsinki-Vantaan terminaalin sekä Euroopan päälajittelukeskuksen Leipzigin väliset päivittäiset lennot tuonnissa ja viennissä luovat yhteydet DHL:n maailmanlaajuiseen verkostoon.


Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset J. Rinta-Jouppi Oy, Seinäjoki

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset J. Rinta-Jouppi Oy, SeinäjokiArviot