Näin syntyi suomalaisen autokaupan legenda.

Jaakko Rinta-Jouppi oli maanviljelijä ja kauppamies. Hän muutti Tervajoelle 1920-luvulla käytyään ensin Amerikassa asti.

Maanviljelyn ohella Jaakko harjoitti hevoskauppaa sekä maataloustuotteiden kauppaa. Jaakko oli ennakkoluulottoman ja reilun miehen maineessa – osoituksena tästä asiakkaat saivat hankkimilleen hevosille tuiki harvinaisen palautusoikeuden!

Jaakon pojasta Toivosta kasvoi myös arvostettu liikemies. Hän laajensi valikoimaa myös maatalouskoneisiin ja kehitti sodan jälkeen mm. auton renkaista hevoskärryjen pyöriä. Monet renkaat myytiin alueen taloihin, joissa oli siihen saakka ajeltu kovilla kärrynpyörillä. Toivon pojista Raunosta, Raimosta, Reijosta ja kasvoi isälleen ahkerat ja tunnolliset apulaiset.

Autoja perheessä oli jo 1940-luvulla, mutta tuolloin vain omassa käytössä. Kun Toivo osti Rovaniemeltä 1953 Ford-kuorma-auton ja myi sen, sai autokauppa alkusysäyksensä. Hankittiin uusi auto ja taas myytiin. Autokauppa kasvoi ja muuttui ammattimaiseksi. Toivo ja Reijo kulkivat taajaan hankintamatkoilla eri puolilla Suomea. Rauno ja Raimo keskittyivät enemmän myynti-ja hallinnointityöhön.

Toivo Rinta-Jouppi kuoli vuonna 1963 eikä ehtinyt nähdä perheen autokaupan huikeaa kehitystä. Rauno ja Reijo aavistelivat jo varhain, että henkilöautojen kysyntä tulisi kasvamaan. He päättivätkin keskittyä siihen ja perustaa yhtiön toiminimi T. Rinta-Joupin jatkajaksi. Markkinointinimeksi valittiin Rinta-Joupin Autoliike.

1960-luvulla liiketoiminta kasvoi merkittävästi. Suurhalli rakennettiin Tervajoelle nykyiselle paikalleen 1970-luvulla. Menestys loi menestystä myös muille. Tervajoki kehittyi puheenaiheeksi, autokaupan keskukseksi, joka haki vertaistaan. Ohikulkija törmäsi keskellä Pohjanmaan lakeuksia sellaiseen autokauppojen runsauteen, jota oli nähty tuskin pääkaupungissakaan. Nykyään koko Suomen alueella toimivien yritysten johtotehtävissä ovat Raunon pojat Jarmo ja Ari. Jarmo perusti J. Rinta-Jouppi Oy:n vuonna 1987.

J. Rinta-Jouppi Oy toimii nykyään 8:ssa eri kaupungissa: Seinäjoella, Tampereella, Kuopiossa, Helsingissä, Vantaalla, Lappeenrannassa, Kotkassa ja Lahdessa. Ford-myynti alkoi Seinäjoella vuonna 1993, jossa olemme siis edustaneet Fordia yhtäjaksoisesti nyt jo yli 20vuotta. 20 vuodessa on tapahtunut paljon ja myös Ford-edustus on laajentunut nykyään myös Kuopioon ja Helsinkiin. Tällä hetkellä yli 1000kpl uusia Fordeja lähtee vuosittain liikkeistämme uusille omistajille ympäri Suomea. 

Menestystarina jatkuu..