Ford teki uuden maailmanennätyksen kaikkien aikojen suurimmalla Mustang-kulkueella

18.11.2019


  • Eurooppalaiset Mustang-omistajat auttoivat Fordia tekemään uuden maailmanennätyksen kaikkien aikojen suurimmalla yhdessä paikassa järjestetyllä Ford Mustang –kulkueella Fordin testialueella Belgiassa.
  • Fordin tuoreeseen maailmanennätyskulkueeseen osallistui 1 326 Mustangia. Entinen ennätys oli 960 autoa – myös Fordin järjestämänä Tolucasssa Meksikossa joulukuussa 2017.
  • Ford Mustang on maailman myydyin urheilucoupé. Sitä myytiin Euroopassa vuoden 2019 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 5 500 kappaletta. Myynti kasvoi 3,7 prosenttia edellisen vuoden samaan ajanjaksoon verrattuna.


KÖLN, Saksa, 10.9.2019 – Fordin testialueella Belgian Lommelissa tehtiin 7.9. uusi maailmanennätys, kun kaikkien aikojen suurin määrä Ford Mustangeja osallistui yhdessä paikassa järjestettyyn kulkueeseen. Ennätyskulkueessa oli mukana malleja Mustangin jokaisesta vuonna 1964 tapahtuneen lanseerauksen jälkeisestä sukupolvesta.

Kaikkiaan 1 326 Mustangia Euroopasta kokoontui Fordin testialueelle Belgiaan, ja näin Ford murskasi oman ennätyksensä vajaan kahden vuoden takaa. Tolucassa Meksikossa 3.12.2017 järjestettyyn Mustang-kulkueeseen osallistui 960 autoa. Uuden ennätyksen saavuttamiseksi Mustangit ajoivat katkeamattomassa kulkueessa, jossa autojen väli oli enimmillään 20 metriä. Lisäksi autot ja kuljettajat osallistuivat erikoiskoreografiaan Mustangin 55. juhlavuoden kunniaksi.

Katso video tapahtumasta. Videolla on mukana myös taistelukone P51 Mustang, jonka mukaan Fordin ikoninen urheiluauto on nimetty.




Belgiassa myydään asukasta kohden enemmän Mustangeja kuin missään muussa Euroopan maassa, minkä vuoksi Fordin Lommelin testialue oli ihanteellinen paikka uudelle ennätysyritykselle. Mustang oli maailman eniten myyty urheilucoupé-malli vuonna 2018 jo neljännen kerran peräkkäin. Myynti on jatkanut kasvuaan vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana, jolloin Euroopassa myytiin 5 500 Mustangia – 3,7 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden samana ajanjaksona. *

Lommelin testialue

Ford hioo tuotteidensa kestävää kehitystä, teknologioita ja ajodynamiikka Euroopassa Lommelin testialueella. Alue on 3.22 km² pinta-alaltaan ja siellä on 80 kilometriä rataa, josta osa on suunniteltu simuloimaan yleisiä teitä, osalla radasta on erilaisia tienpintoja, joilla insinöörit voivat testata auton käsittelyä, jarrutusta, ajo-ominaisuuksia ja mukavuutta.


* Euro 20 maat ovat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekki ja Unkari.

Ford Mustang CO2 päästöt alkaen 198 g/km, polttoaineen kulutus alkaen 9.1 l/100 km (WLTP)

*Ilmoitettu polttoaineen/energian kulutus, CO2-päästöt ja sähkökäyttöinen toimintasäde mitataan Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EY) 692/2008 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Polttoaineen kulutus ja CO2-päästöt määritetään mallikohtaisesti, ei yksittäiselle ajoneuvolle. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä. Auton polttoainetaloudellisuuden lisäksi ajotapa ja muut ei-tekniset tekijät vaikuttavat auton polttoaineen-/energiankulutukseen, CO2-päästöihin ja sähkökäyttöiseen toimintasäteeseen. CO2 on pääasiallisin ilmaston lämpenemistä aiheuttava kasvihuonekaasu.

1. syyskuuta 2017 lähtien tietyille uusille autoille myönnetään tyyppihyväksyntä World Harmonised Light Vehicle Test Procedure -testimenetelmän (WLTP) avulla direktiivin (EU) 2017/1151 mukaisesti siten kuin sitä on muutettu. 1. syyskuuta 2018 lähtien WLTP korvaa kokonaan New European Drive Cycle -standardin (NEDC), joka on nykyinen testimenetelmä. NEDC-siirtymäajan aikana WLTP:n polttoaineen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvoja verrataan NEDC-menetelmään. Uusi menetelmä poikkeaa hieman aiemmasta polttonestetaloudellisuuden ja päästöjen mittauksesta, koska tiettyjä testielementtejä on muutettu, eli samalla autolla voi olla eri polttonesteen kulutuksen ja CO2-päästöjen arvot eri testeissä.




Yhteydenottopyyntö Tilaa uutiskirje



  • Seuraa meitä Sosiaalisessa Mediassa



Uutiset

Tarjoukset

Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset J. Rinta-Jouppi Oy, Seinäjoki

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset J. Rinta-Jouppi Oy, Seinäjoki